Waarom Microbe-lift (automatisch) Doseren in uw vijver?

Gebruikersgemak

Iedere maand doseren is iets wat langzaam kan verslappen, met een AquaForte doseerpomp gaat het vanzelf. Het enige wat u hoeft te doen is af en toe de fles schudden en vervangen wanneer het op is. (Bij grote verpakkingen vaak maar 1 x per jaar…)

We zien dit vooral bij anti-draadalg producten. Zodra de algen weg zijn stopt men normaal met het handmatig doseren. De algen komen daarna snel weer terug. Met een doseerpomp heeft u een algenvrije vijver zonder inspanningen!

AquaForte Dosatech

AquaForte Dosatech automatische doseerpomp

Effectiviteit

Het grote voordeel van het dagelijks doseren van kleine hoeveelheden bacteriën (zoals Microbe-Lift Clean & Clear) ten opzichte van een maandelijkse grotere hoeveelheid is dat men het zogenaamde “Yakult/Actimel effect” creëert. Bij het maandelijks doseren van een grote hoeveelheid gaan er bacteriën verloren die op dat moment geen voedsel vinden. Bij een dagelijkse dosering worden meer dan 30 verschillende levende bacterieculturen in de vijver gedoseerd die hongerig op zoek gaan naar voedsel.

De dagelijkse dosering blijft verder gelijk aan de maandelijkse dosering, het wordt in 30 kleine porties verdeeld.

Een ander goed voorbeeld over het in topconditie houden van het bacterieleven in uw vijver:

Als iemand een jaar lang iedere dag traint voor een marathon, deze dan loopt en daarna direct stopt, kan hij het niveau van zijn conditie niet meer houden. Zonder de dagelijkse stress van de training begint zijn lichaam weer snel aan de mindere belasting te wennen. Bacteriën zijn net zo. Als deze regelmatig de kans krijgen onder druk te werken, gaan ze zich hierop aanpassen.

Wanneer bepaalde voedingsbronnen niet of minder aanwezig zijn zullen de bacteriën die hier van leven het rustiger aan gaan doen. Op het moment dat deze voedingsbron zich weer aanbiedt duurt het een tijdje voordat de bacteriën weer actief zijn en zich vermeerderen (en krijgt men de bekende piek van een bepaalde stof). Door dagelijks alle soorten bacteriën te doseren blijven alle culturen in topconditie.

Officieel importeur en distributeur van het complete Microbe-Lift assortiment.

Wilt u de producten van Microbe-Lift aan uw assortiment toevoegen? Neem dan contact met ons op!

SIBO Fluidra Netherlands B.V.
Doornhoek 3950
5465 TC Veghel (NL)
T +31 (0)413 – 29 39 18
sales@sibofluidra.nl

Jaarkalender waterbehandeling