MICROBE-LIFT AUTUMN WINTER PREP

Speciale biologische waterbehandeling voor herfst en winter

Waterbehandeling bij koude temperaturen

De basis van een gezonde vijver in het voorjaar, legt u al in de herfst. Een vijver in de herfst- en winterperiode heeft niet veel onderhoud nodig, maar het is wel van belang om uw vijverwater in balans te houden. Door toepassing van Microbe-Lift Autumn Winter Prep versterkt u de natuurlijke bacteriële huishouding in uw vijver. Hiermee geeft u uw vijver in de herfst- en winterperiode al een voorsprong op een gezonde vijverbalans in de lente.

Biologisch onderhoud naast het schepnet en skimmer

Het najaar is traditioneel de tijd dat bladeren van de waterplanten en bomen vallen en in de vijver terecht komen, naar de bodem zakken en gaan rotten. U kunt veel van dit soort organisch afval verwijderen met een schepnet of skimmer. Maar doordat u niet alles kunt afvangen vormt zich vaak toch een sliblaag op de bodem. Deze zorgt in het voorjaar voor voedsel voor met name algen. Om dit te voorkomen gebruikt u Microbe-Lift Autumn Winter Prep. Deze speciale formule versnelt ook bij koudere watertemperaturen (minder dan 12 graden Celcius) de afbraak van bladeren, bezinksel en ander organisch materiaal.

Microbe-Lift Autumn Winter Prep is beschikbaar in 1 liter + 2 zakjes (SC783) en 4 liter + 8 zakjes (SC784).

Voordelen AUTUMN WINTER PREP

  • Zorgt voor voortdurende biologische activiteit, zelfs in watertemperaturen onder 12°C
  • Geeft uw vijver een voorsprong op een gezond natuurlijk evenwicht in de lente
  • Ondersteunt een gezond immuunsysteem van uw vissen tijdens de wintermaanden
  • Versnelt de afbraak van dode bladeren en ander organisch bezinksel gedurende de hele winter
  • Bevat bacteriën die bestand zijn tegen de kou
  • Indien bevroren blijven de bacteriën werkzaam na ontdooien
  • Werkzaam in donkere omstandigheden, dus ook onder ijs en sneeuw


Overige tips voor de herfst en winter:

  • Laat uw vijverpomp en vijverfilter ook in de herfst- en winterperiode aan staan. Zo houdt u de belangrijke bacteriën die zich in uw filter en vijver bevinden actief.
  • Als u een Luchtpomp heeft, gebruik deze dan in de koude periodes om uw vijver ijsvrij te houden en uw vijverwater in beweging te houden.
  • Uw vijver afdekken met een net voorkomt voor een groot deel dat bladeren in uw vijver vallen en gaan rotten op de bodem.

Hoe werken Microbe-Lift Autum Winter Prep waterbehandelingsmiddelen?

Microbe-Lift Autumn Winter Prep werkt tweedelig. De verpakking bevat een fles met vloeibare bacteriën. Daarnaast zitten in de verpakking oplosbare zakjes met een mix van cellulase enzymen, cellulase producerende bacteriën en koude bestendige bacteriën. De cellulase enzymen, samen met de cellulase producerende bacteriën, zijn de sleutel tot het versnelt afbreken van bladeren, organisch bezinksel en slib gedurende de hele winter. De koude bestendige bacteriën en vloeibare bacteriën zorgen voor de afbraak van de bijproducten.

Dosering: Op het etiket van de Autumn Winter Prep waterbehandelingsmiddelen ziet u eenvoudig de hoeveelheid die u dient toe te voegen.

 

Voorkom algen in de vijver door tijdig onderhoud

Een vijver waar in het najaar te weinig onderhoud aan is gepleegd, krijgt vaker te maken met algen in het voorjaar. Door verzuring in het water krijgen bijvoorbeeld zweefalgen meer kans zich te ontwikkelen. Het is dus beter om het probleem te voorkomen door biologische waterbehandelingsmiddelen te gebruiken in de herfst en winter, dan om het probleem op te lossen in het voorjaar.

Officieel importeur en distributeur van het complete Microbe-Lift assortiment.

Wilt u de producten van Microbe-Lift aan uw assortiment toevoegen? Neem dan contact met ons op!

SIBO Fluidra Netherlands B.V.
Doornhoek 3950
5465 TC Veghel (NL)
T +31 (0)413 – 29 39 18
sales@sibofluidra.nl

Jaarkalender waterbehandeling