Veelgestelde vragen over Microbe-Lift producten

De meest gestelde vragen over Microbe-Lift en de antwoorden daarop vind je hieronder. Is uw vraag hiermee niet beantwoord? Neem dan contact met ons op.

WELKE BACTERIËN ZITTEN IN MICROBE-LIFT PRODUCTEN EN WAT DOET DIT VOOR MIJN VIJVER?

Microbe-Lift producten bevatten fotosynthetische, aërobe, facultatieve anaërobe, anaërobe en chemosynthetische bacteriën. Deze bacteriën bestrijden de meest voorkomende vijverproblemen. Zo vermindert Microbe-Lift ammonia en nitriet. Daarnaast vermindert Microbe-Lift nare luchtjes die veroorzaakt worden door urine, uitwerpselen, algen, teveel visvoer, bodemslib, dode plantenresten, of zwavelwaterstof. Ook verhoogt Microbe-Lift het opgeloste zuurstofgehalte, breekt het product dode algen af en wordt de opbouw van vogeluitwerpselen vermindert. 

WAAROM WERKEN MICROBE-LIFT PRODUCTEN ZO GOED EN WAAROM IS HET ZO ANDERS DAN ANDERE BIOLOGISCHE PRODUCTEN VOOR MIJN VIJVER?

Dit komt door de fotosynthetische bacteriën waaruit Microbe-Lift producten bestaan. Microbe-Lift bacteriën bestrijden de meest voorkomende vijverproblemen op een biologische en ecologische manier. De fotosynthetische bacteriën ontnemen de voedingsstoffen van algen en reducren met behulp van zonlicht de troebelheid van het water. Organische en anorganische vuildeeltjes vlokken samen en zinken. Door dit natuurlijke en biologische proces wordt uw vijver schoon en helder.

De fotosynthetische bacteriën zijn ook de oorzaak van de typische paars/rode kleur van onze Microbe-Lift producten. Het is vergelijkbaar met het pigmentmateriaal chlorofyl, dat zorgt voor de groene kleur in planten. Biologische producten van onze concurrenten zijn helder; licht schijnt door een heldere vloeistof heen. Deze producten beschikken dus niet over fotosynthetische bacteriën.

MOET MICROBE-LIFT VOOR GEBRUIK WORDEN VERDUND MET WATER?

Nee. Schud Microbe-Lift en giet het in het water.

WAAROM RUIKT MIJN PRODUCT NAAR ROTTE EIEREN?

Microbe-Lift producten kunnen mogelijk naar rotte eieren ruiken. Deze geur ontstaat bij de natuurlijke productie van zwavelwaterstof door sulfaat-verminderende (fotosynthetische) bacteriën in het ecosysteem. Dit zorgt ervoor dat de bacteriën in een ‘slaaptoestand’ worden gehouden, waardoor de producten van Microbe-Lift drie tot vijf jaar houdbaar blijven. De geur is totaal onschadelijk en verdwijnt binnen enkele seconden wanneer u Microbe-Lift in uw vijver giet. Het zwavelwaterstof wordt dan van de bacteriën afgespoeld en verdund in het water. Hierdoor ‘ontwaken’ de bacteriën en worden deze weer actief.

HOE MOET IK MICROBE-LIFT GEBRUIKEN ALS IK EEN BIOLOGISCH FILTER HEB?

Giet het Microbe-Lift product direct in uw vijver. De bacteriën zullen een bio-film vestigen op het filtermateriaal zodra zij door het vijverwater circuleren.

HEBBEN DE BACTERIËN VAN MICROBE-LIFT SPECIALE OMSTANDIGHEDEN NODIG OM TE KUNNEN WERKEN?

Microbe-Lift werkt niet wanneer u pesticiden of chemische algenbestrijdingsmiddelen in uw vijver gebruikt. Daarnaast moeten UV-lampen en ozon-apparatuur voor een optimaal resultaat 2 tot 3 dagen uitgeschakeld worden, zodat de Microbe-Lift bacteriën niet door deze apparatuur vernietigd worden.