Microbe-Lift SLUDGE AWAY

Snelle en natuurlijke verwijdering/afbraak van bodemslib in vijvers

Na verloop van tijd kunnen bijvoorbeeld ingewaaide bladen, zand en niet opgegeten visvoer een dikke modderachtige laag vormen op de bodem van een vijver. Dit bodemslib is erg rijk aan voedingsstoffen die bijvoorbeeld algengroei kunnen bevorderen. Zonder onderhoud kan dit enige tijd goed gaan, maar op een gegeven moment kunnen het filter en de zuurstofplanten deze voedingsstoffen niet allemaal meer opnemen uit het vijverwater. Dan ontstaan er draadalgen en/of zweefalgen en krijgt u groen vijverwater. Dat kunt u voorkomen met Microbe-Lift Sludge Away!

Voordelen Sludge Away

  • Zorgt voor snelle & natuurlijke afbraak van bodemslib
  • Verdeelt zich snel in het water
  • Biologisch afbreekbaar
  • 80% sneller dan vergelijkbare producten
  • Bindt fosfaten
  • Helpt bij het helder worden van het vijverwater
  • 100% actieve ingrediënten

 

Microbelift Sludge Away is verkrijgbaar in flessen van 1 liter (SC760) en 4 liter (SC761).

Ik ben overtuigd van de werking van Microbe-Lift Sludge Away. Het resultaat is werkelijk waar verrassend. Ik zag sinds lange tijd de bodem weer, want al het bodemvuil was verdwenen. Zelfs de letters van de vijverfolie zijn weer te lezen!

Hoe krijg ik bodemslib gemakkelijk uit de vijver?

Microbe-Lift Sludge Away versnelt de biologische verwijdering van langzaam afbreekbaar organisch bodemslib dat giftig kan worden voor vissen en planten. Wanneer organische deeltjes zich opstapelen op de vijverbodem, beginnen ze te rotten. Daarbij komen giftige gassen vrij. Deze gassen brengen het vijverleven in gevaar. Microbe-Lift Sludge Away verwijdert dit organisch bodemslib. Hierbij wordt de potentieel gevaarlijke gasvorming vermindert, of verdwijnt deze zelfs in zijn geheel. Daarnaast helpt een vijverbodem met weinig afval bij het helder worden van het vijverwater.

Waarom is het verwijderen van bodemslib zo belangrijk?

Door het verwijderen van bodemslib zorgt u ervoor dat uw vijver goed de koudere periodes ingaat. Dit is van belang voor de vissen, de zuurstofplanten en ander waterleven.

Microbe-Lift Sludge Away ten opzichte van een bodemzuiger

Sludge Away is bijzonder geschikt voor vijvers met een substraatbodem en waar bodemzuigers moeilijk te gebruiken zijn. Microbe-Lift Sludge Away werkt ook bij lage temperaturen en minder zonlicht en kan dus het gehele jaar door worden gebruikt.

De juiste doseringen voor een optimale werking:

Basis dosering = 100ml per 1250 liter vijverwater. Eerste maand 100ml per 1250 liter vijverwater per week, daarna 1 x per maand (indien nodig) 100ml per 1250 liter vijverwater.

TIP: U kunt Microbe-Lift Sludge Away volledig automatisch doseren met de AquaForte DosaTech doseerpomp.

AquaForte Dosatech doseerpomp

Officieel importeur en distributeur van het complete Microbe-Lift assortiment.

Wilt u de producten van Microbe-Lift aan uw assortiment toevoegen? Neem dan contact met ons op!

SIBO Fluidra Netherlands B.V.
Doornhoek 3950
5465 TC Veghel (NL)
T +31 (0)413 – 29 39 18
sales@sibofluidra.nl

Jaarkalender waterbehandeling