Microbe-lift CLEAN & CLEAR – 100% natuurlijk!

Glashelder en schoon vijverwater in het lente- en zomerseizoen


De zon schijnt! Hoe houdt u uw vijverwater helder, schoon en gezond?

Tijdens de lente- en zomermaanden is uw tuin en de vijver op zijn mooist. De buitentemperatuur stijgt, net als de watertemperatuur. Alles in en rondom uw vijver komt tot leven, waarbij uw vissen ook weer actiever worden. Door het weer versnellen alle biologische processen in de vijver.

Het vijverfilter moet tijdens deze periode optimaal presteren, en kan hierbij wel wat hulp gebruiken van waterbehandelingsmiddelen. Microbe-Lift Clean & Clear is de totaaloplossing voor een gegarandeerd heldere en gezonde vijver met vissen en planten. 

Microbe-Lift Clean & Clear is verkrijgbaar in 0,5 liter (SC750), 1 liter (SC751) en 4 liter (SC752).

De voordelen van Microbe-Lift Clean & Clear:

VIJVERS

 • Helder en gezond water
 • Vermindert onderhoud aan filters en de vijver aanzienlijk
 • 100% veilig voor vissen en planten
 • Vermindert ammonia & nitriet
 • Vermindert organisch slib

VISSEN

 • Vermindert stress
 • Bevordert een snelle groei
 • Ondersteunt een gezond immuunsysteem
 • Verhoogt resistentie ziektes en parasieten
 • Breekt niet gegeten visvoer biologisch af

  PLANTEN

  • Verzekert een gezonde start
  • Vermindert de ‘schok’ bij het overplanten
  • Stimuleert wortelformatie en -groei
  • Verbetert de weerstand voor temperatuurschommelingen
  • Versterkt het opnamevermogen van de planten voor licht, water en voedingsstoffen

   Hoe Microbe-Lift Clean & Clear te doseren?

   Een gouden combinatie: Clean & CLear + Water Cleanser

   De Water Cleanser is een wasachtig blok dat fungeert als beschermend ‘huis’ voor de van nature aanwezige nuttige bacteriën. Deze worden ‘opgestart’ doordat de Water Cleanser een ontbrekende voedingsstof toevoegt: Koolstof. De nuttige bacteriën vermenigvuldigen zich en zijn zo sneller effectief.

   Geef deze nuttige bacteriën dan ook nog een boost met Microbe-Lift Clean & Clear en je creëert en goed geoliede biologische machine!

   De Water Cleanser is verkrijgbaar in 200gram (MB565) en 1kg (MB566).

   Vermindert het filteronderhoud drastisch

   Clean & Clear bevat meer dan 30 verschillende, levende bacterieculturen die het organisch afval in uw vijver kunnen verwijderen. De formule heeft al jarenlang bewezen de meest krachtige te zijn voor het onderhoud van vijvers. 

   Omdat de bacterieculturen al veel vuil opruimen in de vijver, wordt het filter minder belast. Hierdoor vermindert het onderhoud aan het filter aanzienlijk. Dit zorgt ervoor dat een filter minder gespoeld hoeft te worden, waardoor u veel minder water gebruikt en in mindere mate gebruik hoeft te maken van andere filtratietechnieken.

   Clean & Clear als wapen tegen algengroei

   De fotosynthetische bacteriën in Microbe-Lift Clean & Clear nemen dezelfde plaats in als algen in de vijver. Daarom zullen de Clean & Clear bacteriën de algen beconcurreren, door de voedingsstoffen en het zonlicht van algen te ontnemen.  Dit zorgt voor minder afval in het water. Het resultaat: glashelder en schoon water. Niet alleen het vijverwater is veel schoner, maar bijvoorbeeld ook de vijverfolie, stenen en substraten.

   Wat maakt de werking van Microbe-Lift vijverbacteriën uniek?

   Microbe-Lift bevat onder andere fotosynthetische bacteriën en wordt gekweekt in de fles waarin het wordt verkocht dankzij een uniek en niet te evenaren proces! Microbe-Lift Clean & Clear gebruikt de zon voor een schone en heldere vijver.

   Zonne-energie wordt al jaren voor diverse toepassingen gebruikt, zoals zonnepanelen op daken om water te verwarmen of om elektriciteit op te wekken. Ook veel rekenmachines zijn voorzien van kleine lichtcellen zodat ze zonder batterijen kunnen werken. Stel u voor dat u die gigantische, gratis energiebron zou kunnen gebruiken om uw vijveronderhoud te verminderen. Nou…dat kan!

   Net als zonnepanelen gebruiken de fotosynthetische bacteriën van Microbe-Lift Clean & Clear de zonne-energie voor natuurlijke biologische processen die uw vijver schoon en helder houden. 

   Hoe voegt u Microbe-Lift toe aan uw vijver?

   De waterbehandelingsmiddelen die het meeste werk doen tijdens de lente- en zomerperiode van een vijver, bevinden zich in het filter én in de vijver. U kunt de waterbehandelingsmiddelen dus in de vijver verspreiden. Het voordeel van biologische waterbehandelingsmiddelen is dat deze zich naast de vuiligheid in het water, ook uitstekend hechten en aan het werk gaan op de vijverbodem en wanden. Daarnaast hechten ze zich graag aan biologische substraat- en plantenfilters. Hiermee ondersteunen ze ook de werking van deze filters.

    

   Officieel importeur en distributeur van het complete Microbe-Lift assortiment.

   Wilt u de producten van Microbe-Lift aan uw assortiment toevoegen? Neem dan contact met ons op!

   SIBO Fluidra Netherlands B.V.
   Doornhoek 3950
   5465 TC Veghel (NL)
   T +31 (0)413 – 29 39 18
   sales@sibofluidra.nl

   Jaarkalender waterbehandeling